En liten endring

Jeg har lenge ønsket å finne frem til gode engelskspråklige bokblogger. Etter at jeg oppdaget Booktube ble det ønsket enda sterkere. Jeg leser nesten utelukkende litteratur på engelsk og jeg leser mest fra Storbritannia og USA og det hadde vært kjekt å følge flere bloggere som har lignende litterære preferanser. Det hadde også vært en fordel om bloggerne jeg følger har mulighet til å lese mine omtaler, dersom de ønsker det. På den måten vil jeg kunne ta ordentlig del i det engelskspråklige bokbloggmiljøet – selv om jeg neppe får spesielt mange følgere med det første, det tar nok litt tid å bli lagt merke til, om det i det hele tatt skjer.

Når det er sagt synes jeg det er utrolig gøy å være en del av det norske bokbloggmiljøet og jeg har ikke lyst til å slutte å blogge på norsk. Jeg ser for meg at å opprettholde to blogger, en på norsk og en på engelsk, kan bli litt mye, så i stedet for å jobbe dobbelt har jeg lagt en annen plan. I helgen opprettet jeg en engelskspråklig blogg. Den kommer hovedsakelig til å inneholde omtaler av bøker. Omtalene jeg skriver på engelsk kommer jeg også til å legge ut her. Jeg ønsker å holde denne bloggen så komplett som mulig, for jeg har ikke lyst til å ha en bokblogg helt uten bokomtaler. Men det betyr at jeg ikke lenger kommer til å skrive bokomtaler på norsk, kun på engelsk. Da slipper jeg arbeidet med å oversette omtalene eller å skrive dem to ganger, samtidig som det gir meg muligheten til å ha en blogg som er utelukkende på engelsk. Denne bloggen blir tospråklig, men alt annet innhold enn bokomtaler vil fortsatt være på norsk og det er bare å kommentere på norsk. Jeg beklager på forhånd alle skriveleifer og dårlige setninger, engelsken min vil neppe være perfekt. Så lenge jeg blir forstått er jeg fornøyd.

Håper det ikke blir for plagsomt at denne bloggen blir flerspråklig. Jeg lover å ikke begynne med innlegg på fransk eller russisk eller annen galskap. For de som er nysgjerrig finner dere den engelskspråklige bloggen min her.

20170123_162822

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

9 svar til En liten endring

 1. Elida sier:

  Tanken på ein engelskspråkleg blogg fascinerer meg, og spesielt i Booker-tider. Viss ein vil oppretthalde eit andre-språk må ein bruke det, men om kun å lese engelsk er godt nok, eller om eg skulle ha skrevet meir på engelsk er tanker eg har. Mogleg eg og finner på å starte ein engelskspråkleg blogg.

  Eg leser mindre og mindre norske bøker, men ein del norsk-oversatte bøker leser eg. Leser du i all hovudsak kun på engelsk?

  Liker

 2. Haruhi sier:

  (Har tre sekunder på meg til å kommentere, mens mann og barn er i dusjen).

  Så tøft av deg! Gleder meg til å følge deg videre på engelsk også. Tror jeg skal prøve å lese det engelske på den engelske bloggen, kanskje plukker jeg opp noen spennende engelskspråklig blogger derfra (leser ingen nå, og det er jo egentlig litt rart – som deg leser jeg jo primært engelsk (og amerikansk) litteratur).

  PS: det neste som skjer er at du blir booktuber.

  Liker

  • Ann Helen sier:

   Jeg forsøkte å lage en Booktube-video og konkluderte med at en engelskspråklig blogg var tingen 😉

   Tenker at alt av oppsummeringsinnlegg, prosjekter og annet gøyalt tull fortsatt blir på norsk. Og der har man jo de fleste innleggene mine hehe.. så blir det et omtalearkiv på engelsk. Kunne delt det opp slik også og kun hatt de engelske innleggene på den engelskspråklige bloggen, men det føles litt tomt her hvis det aldri skal komme omtaler. Får se hvordan det fungerer i praksis etter hvert.

   Jeg har heller ikke fulgt mange engelskspråklige bloggere tidligere. Det var oppdagelse av Booktube som gjorde at jeg skjønte at det må finnes massevis av interessante blogger å lese skrevet av folk som leser lignende litteratur som meg selv. Har funnet noen jeg følger allerede, men bruker nok litt tid på å finne mange. Og regner ikke med å få så mange besøkende på min blogg med det første.

   PS. Ta meg gjerne på dårlig engelsk hvis du ser noe, hvis ikke lærer jeg aldri 😉

   Liker

 3. Monika sier:

  Så kult! Jeg gikk jo helt motsatt vei i et desperat forsøk på å bli flinkere til å blogge (kan jo ikke akkurat si at det har funket). Jeg kommer seff til å følge med på begge. Og kjenner at nå begynner det å krible veldig for Stavanger ❤

  Likt av 1 person

  • Hehe får håpe dette ikke fører til at jeg blir mye dårligere til å blogge. Hvis dere følger med på begge er det kanskje ikke så mye vits i å publisere omtalene på begge bloggene, det er jo ganske greit egentlig. Får se hva som funker og tilpasse deretter.

   Ja, Stavanger blir bra!! Bare håper vi kommer oss dertil. Skikkelig ekkelt vær ute nå. Hvis det blir like gale på fredag tror jeg vi kan få problemer.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s