Når ting ikke går helt etter planen…

Vi blir stadig mer avhengig av elektroniske duppeditter og opplever stor frustrasjon når de plutselig ikke vil samarbeide lenger. Lese om en bok – innse at man selv har lyst til å lese boken – sjekke hvem som selger den og hva den koster – kjøpe boken – begynne å lese boken: en hendelsesrekke som normalt vil ta minimum noen timer, men gjerne opptil mange uker om boken ikke selges i norske bokhandlere. Ved hjelp av et lesebrett kan dette ta under et minutt. Og har man blitt godt vant er det vanskelig å gå tilbake til den gamle, trege måten å kjøpe bøker på. Problemet er bare at den hender at den geniale elektroniske saken vi er så fornøyd med ikke lenger vil samarbeide. Da er det godt å ha en outlet for å få ut litt frustrasjon.

Til tross for at mange av oss bokbloggere har blitt svært så begeistret for elektroniske lesebrett er det ikke å mulig å komme unna vår kollektive trang til å kjøpe flest mulig papirbøker. Og når det er salg? Da er det helt umulig å la være, uansett hvor fullt det er i bokhyllene. Er det da en seier når en av oss klarer å utøve noe selvbeherskelse eller er det rett og slett en mangel på planlegging og innkjøp av nok bokhyller og/eller større hus?

En annen trang mange bloggere har er å klare å fullføre alle bøker vi begynner på. Ergo må man slite seg gjennom mye rart dersom man ikke alltid treffer like bra på egen smak som man helst skulle ønske. Selv er jeg en av dem som kanskje avbryter bøker litt for lett. Andre står gjerne i det litt lenger, men noen ganger må man bare innse at slaget er tapt. Enkelte ganger er det ikke bare en bok man avbryter, men alle. Ingenting passer, det er vanskelig å konsentere seg, serier er løsningen på det meste.

Av og til går derimot lesingen som en kule og nye favoritter blir etablert. Problemene kommer potensielt i bloggefasen. Hvordan beskrive hvor fantastisk denne boken var slik at alle skjønner det og umiddelbart løper og kjøper og leser og blogger og starter gode diskusjoner? Den fasiten tror jeg de fleste av oss ønsker vi hadde. Her skulle jeg gjerne hatt en lenke, problemet er bare at vi skrev jo aldri om den boken vi hadde så lyst til å skrive om… Ergo er det ingenting å lenke til.

Selv når man vet nøyaktig hva man skal skrive kan man møte på utfordringer. Inspirasjon til å blogge kan komme når som helst og ikke alle tidspunkt er like passende. Så hva gjør man hvis man ikke rekker å skrive ned blogginnlegget som akkurat har formet seg i hodet fordi dagliglivet kommer veien? Jo, man skriver om «blogginnlegget som forsvant».

Når alt går galt og man ikke lenger skjønner hvorfor man har lesemål, hvorfor man blogger, hvorfor man gjør noe som helst, da er det greit med en påminnelse om hvorfor man leser og skriver.

Av og til tar faktisk blogglysten overhånd og man ender opp med en haug med innlegg man kan ha automatisk publisering på – slik at ikke alle kommer på en gang og ingen blir lest. En sjelden gang går alt etter planen. Jeg er spent på hvor lenge det varer…

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

14 svar til Når ting ikke går helt etter planen…

 1. Elida sier:

  Kjempefestlig! Kindle’n til Marianne som døde hadde eg glømt, og studier i selvbeherskelse burde eg få kvar gong det er salg på biblioteket (det er ein av dei få gongene eg ikkje eiger selvbeherskelse i det heile tatt).

  Liker

 2. Marianne sier:

  Haha – nå måtte jeg le, og Ellikkens påminnelse om hvorfor man leser er nok et innlegg de fleste ville ha hatt godt av å lese igjen. Og så hadde jeg jo glemt min egen døde dings!! Ny kom i god tid før jul, så Amazon fikk sitt all-praise innlegg 😀 Liker disse tilbakeblikkene på gamle blogginnlegg. Det ligger mye godt «gjemt og glemt» på bloggene våre nå etterhvert. Supert at du peller dem fram igjen! Fortsett med det, det er skikkelig morro å gå ned memory lane iblant!

  Liker

  • labbensblog sier:

   Ja, jeg liker slike refleksjonsinnlegg som det Ellikken skrev, de er alltid spennende å lese.

   Kjekt at du liker tilbakeblikkene. Jeg har det veldig gøy med å lage dem. I utgangspunktet hadde jeg bare tenkt å trekke frem omtaler eller grundige og litt mer seriøse innlegg, men så fant jeg ut at de mer uhøytidelige, morsomme innleggene også er artig å lese på nytt. Det ligger virkelig mye spennende rundt omkring. Det vanskelige med slike innlegg er å begrense seg og å holde meg til hva nå enn tema jeg ønsker å ha fokus på. Finner så mye rart.

   Liker

 3. Nå har jeg lest og kost meg gjennom blogginnleggene,noen var herlige gjensyn mens andre var helt nye for meg. Og som du sier, det er ikke bare bokomtaler som fortjener et nytt liv- slike innlegg som de du har funnet frem er gull verdt. Har jeg sagt at jeg digger dette opplegget ditt?

  Liker

  • labbensblog sier:

   Veldig gøy at dere går inn og leser alle innleggene. Det er utrolig artig å se gjennom gamle blogginnlegg, alt fra omtaler og bokprat til frustrasjonsinnlegg, pausefisk og annet morsomt.

   Liker

   • Ja,det var det! Skrev og publiserte et frustrasjonsinnlegg før i dag men slettet det fordi jeg har klaget «min nød» så mye i det siste og at det ble litt over the top med enda ett sånt innlegg så tett på 😀
    Som Elisabeth venter jeg på neste episode,but no pressure!

    Liker

 4. Elisabeth sier:

  Åh, dette var gøy! Også var det ekstra gøy å klikke på den ene linken og oppdage at den gikk til min egen blogg og et innlegg jeg absolutt ikke kan huske å ha skrevet. Og enda mer gøy at det innlegget faktisk handlet om forordet på «The Golden Notebook», som jeg leste for andre gang nå i juli, og jeg reagerte like sterkt på forordet denne gangen som forrige runde. Men jeg hadde altså glemt hvor sterkt inntrykk forordet gjorde på meg forrige gang.

  Men koste meg med alle innleggene, gøy med gjensyn. Venter allerede på neste episode i denne serien 🙂

  Liker

  • labbensblog sier:

   Jeg må virkelig prøve meg på mer av Lessing, spesielt The Golden Notebook. Har kun lest The Grass is Singing (som jeg likte godt) og The Fifth Child (som jeg ikke likte), men skjønner at noe er verdt å lese når reaksjonen er så sterk som i innlegget ditt. Spesielt at det gjorde like sterkt inntrykk nå.

   Ekstra gøy å finne ting du har skrevet som du ikke husker selv 😀

   Liker

 5. Tine sier:

  For et herlig innlegg, digger når det kommer noe litt utenom det «vanlige» i denne bokbloggsfæren 🙂 Har sett noen, men ikke alle innleggene før, veldig kjekt med gjensyn, og artig å se at det er flere som har vært innom frustrasjonen fra tid til annen 🙂

  Liker

  • labbensblog sier:

   Takk for det, det er veldig artig å gå gjennom bloggene til folk. Er ikke mangel på gode og morsomme innlegg å ta av og har fremdeles mange blogger å gå gjennom og vinklinger å velge mellom. Dere har skrevet så mye bra alle sammen at det gjør jobben veldig enkel 😀

   Liker

 6. Ellikken sier:

  Jeg hadde helt glemt motivasjonsinnlegget mitt, men husker hvordan jeg jobbet med meg selv og bokbloggingen i forkant. Min labre aktivitet i år krever en ny sjelevrenging, ser jeg. Jeg tror jeg i alle fall kan konkludere allerede nå med at det var en stor stor STOR GEEEEDIIIIIGEEEEN tabbe å ikke formulere noen lesemål whatsoever. Jeg trenger åpenbart å kreve noe av meg selv for at denne hobbyen skal være liv laga.

  Elsker disse tilbakeblikkene dine. Og ekstra stas når du drar frem skriverier man selv har skrevet, det må jo innrømmes ❤

  Liker

  • labbensblog sier:

   Vi lærer hele tiden hva som fungerer og ikke i forhold til egen blogging og bloggelyst og hva som inspirerer til mer lesing og hva som stjeler lesergleden, så slike innlegg er alltid spennende for å se andres tanker rundt egen blogging. Interessant at du ser nå at lesemål er viktig for deg. Ser for meg at for noen er det en inspirasjon til å lese bredere, til å lese mer strukturert og noe man får mye ut av, mens for andre er det noe som kveler lesergleden. For meg har det nok vært begge deler til tider, men i hovedsak det første vil jeg si.

   Veldig gøy at dere liker disse. Det er så mye bra å finne frem til, noe som gjør det utrolig gøy å skrive slike innlegg. Selv om ikke alle er like aktive lenger er det helt åpenbart at det finnes mange dyktige bloggere i Norge som i alle fall inspirerer hverandre (og kanskje også noen stille lesere?).

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s