Labbens longlist 2018

ManBooker2018_2445_233_233_centre

Nå er det kun to uker til vi får vite hvilke bøker som blir nominert til årets Bookerpris. Jeg pleier å lage min egen longlist hvor jeg gjetter på hvilke bøker som når opp. I fjor traff jeg på fem av tretten bøker, det samme gjorde jeg to år tidligere. I 2016 gikk det derimot ikke fullt så bra, da jeg kun hadde en riktig. Jeg prøver selvsagt igjen i år, og listen min ser slik ut:

USA
Madeline Miller – Circe
Leni Zumas – Red Clocks
Alice McDermott – The Ninth Hour

England
Neil Griffiths – As A God Might Be
David Whitehouse – The Long Forgotten
Julian Barnes – The Only Story

Nord-Irland
David Park – Traveling in a Strange Land

Australia
Richard Flanagan – First Person
Tim Winton – The Sheperd’s Hut

Canada
Michael Ondaatje – Warlight

India
Anuradha Roy – All the Lives We Never Lived

Uganda
Jennifer Nansubuga Makumbi – Kintu

New Zealand
Lloyd Jones – The Cage

Jeg mistenker at jeg enten har for få amerikanere på listen i år, eller for få engelskmenn, men jeg fant så mange interessante bøker fra andre land som jeg ser for meg kan nå opp. Jeg ser både på omtaler på Goodreads, langlistespekulasjon i Goodreads-gruppen Mookse and Gripes, avisanmeldelser, samt hva jeg selv synes virker bra. Jeg har som regel ikke lest mange av bøkene på listen min selv, men i år har jeg faktisk lest 3,5 av dem. Den eneste jeg ikke var overbegeistret for av de jeg har lest var The Only Story av Julian Barnes, men jeg tror likevel at den er god nok til å nå opp. Circe, The Long Forgotten og det jeg har lest av Traveling in a Strange Land er helt strålende. Jeg håper virkelig de kommer med. Det er også en del av mine favoritter som har gitt ut bøker i år som jeg ikke har helt troen på at vil nå opp. Ned Beauman, Patrick deWitt, Louis de Bernieres, Jess Kidd. Hvis noen av dem kommer med blir jeg superhappy, men jeg forventer ikke at det skjer.

Som alltid gleder jeg meg vilt til listen kommer. Håper flest mulig blir med å lese og diskutere bøkene fra og med 24. juli. Jeg skal prøve å skrive flest mulig omtaler og Bookerinnlegg på bloggen, men vil også diskutere i den norske Bookergruppen på Goodreads.

OBS: Jeg prøver så godt jeg kan å finne ut av nasjonalitetene til forfatterne, men det er ikke alltid like enkelt, spesielt med nykommerne. Hvis noe er feil så beklager jeg det.

Dette innlegget ble publisert i The Man Booker Prize. Bokmerk permalenken.

10 svar til Labbens longlist 2018

  1. Elida sier:

    Alltid spennande med dine spekulasjoner! Eg har tatt turen til Kristiansand, men Warlight er med som lydbok. Enn så lenge virker det bra. Må kikke ordentlig på det til helga når eg kjem heim igjen 🙂

    Liker

    • labbensblog sier:

      Jeg har Warlight klar i vesken, må bare få lest ferdig Traveling in a Strange Land først. Håper den er like bra som den virker. Er veldig spent på hva som blir den faktiske listen.

      Liker

  2. Haruhi sier:

    Shit, er enda mindre oppdatert enn jeg bruker å være. Har hørt om type to av disse bøkene. Blandet sammen de to Roy’ene også, og rakk å bli ekstatisk når jeg tenkte det kom en ny bok fra Arundhati Roy allerede. Denne Royen har jeg ikke lest noe av, selv om jeg vagt husker at hun var på longlist for et par år siden.

    Uansett, på tross av liten oversikt storgleder jeg meg til lista slippes. Selvom den beklageligvis slippes akkurat når ferien min tar slutt..

    Liker

    • labbensblog sier:

      Jeg blander også sammen de to, navnene er jo nesten identiske. Jeg har dog ikke lest noe av noen av dem, så det er nok på tide.

      Kjedelig at ferien er over akkurat da, men entuasiasmen tar forhåpentligvis overhånd tross lite tid. Min ferie er over for lengst, så jeg må også prøve å finne tid innimellom.

      Liker

  3. monika sier:

    Takk for tips til hva jeg skal kjøpe i Denver! Har såvidt kjøpt nye bøker i år, så jeg er helt ute av det. Men er Kintu med når den ble utgitt først tidligere? Den har jeg faktisk stående i hylla. Jeg klarte jo å lese hele langlista i fjor, så må vel følge det opp.

    Liker

    • labbensblog sier:

      Wow, da blir du mitt forbilde for årets Bookerlesing. Jeg har aldri klart å lese hele langlisten, men det hadde vært utrolig gøy å få det til. Når skal du til Denver? Ferie eller skal du besøke noen?

      Får håpe noen av bøkene på min liste blir nominert hvis du kjøper flere av dem. Ser uansett ut som gode bøker 🙂

      Håper Kintu kommer med, det er en av de jeg har mest lyst til å lese. Har nå forsøkt å finne utgivelsesdatoer og jeg tror fremdeles den er eligible, uten at jeg tør å si det med sikkerhet. For meg ser det ut som om den ble gitt ut først i 2014 av et Kenyansk forlag. Så tror jeg den ble utgitt i mai 2017 i USA og i januar 2018 i Storbritannia. Det er kun den siste datoen som betyr noe i forhold til Booker, så den er godt innenfor rammene for årets Bookerpris hvis de datoene stemmer.

      Liker

  4. elbakken sier:

    Spennende å lese dine spekulasjoner, og i år var det veldig få bøker på din liste jeg faktisk har hørt om. Litt flere hvis jeg i stedet tenker på hvilke forfattere jeg har hørt om. Men det er som det pleier. Den største overraskelsen for meg de siste to årene har vært hvor mange bøker på langlista jeg har hørt om før lista blir publisert, og håper egentlig i år på en liste der det meste er nytt for meg. Og så har jeg egentlig ikke planer om heftig Booker-lesing når lista kommer, men man vet jo aldri. Har en tendens til å bli tatt av bølgen, i hvert fall en stund.

    Liker

    • labbensblog sier:

      I fjor var det ekstremt hvor mange kjente som kom med. Jeg var i utgangspunktet veldig skeptisk til det, men listen var ikke så verst. Likevel er jeg enig med deg, håper på flest mulig mindre kjente.

      Håper du blir tatt av bølgen en stund, lenge nok til at du får lest alle fra listen som frister deg.

      Liker

  5. Spennende å se din liste, og at vi har noen felles i år også. Jeg ble veldig farget av booktuberne denne gangen merker jeg, bøker jeg ikke har lest men hørt mye om. Denne Roy har jeg lest en bok av og likte den veldig godt og derfor kom den med hos meg. Har også en annen bok av forfatteren liggende ulest. I fjor kom 4 av «mine» med og blir glad om jeg treffer såpass i år også.

    Liker

    • labbensblog sier:

      Jeg føler vanligvis at jeg ikke blir farget av så mye annet enn egne preferanser, men i år ble jeg ganske påvirket av diskusjonen på Goodreads-gruppen Mookse and Gripes. Synes det er veldig artig å lese (og å se) andres spekulasjoner.

      Liker at du har lest og likt Roy, for jeg har kjøpt den nyeste hennes og har planer om å lese den uansett om den kommer med eller ikke. Tror den kan være noe for meg, men har ikke lest henne selv enda. Regner med jeg utsetter å lese den boken til høsten hvis den ikke kommer med.

      Veldig stilig å få fire med, det er godt jobbet. Jeg har også truffet bra før, men ett år fikk jeg bare en riktig, det var litt nedtur hehe..

      Liker

Legg igjen en kommentar