Dewey’s readathon 2018

31429944_10156089701505801_5134181215326175232_n

Da er startskuddet gått og årets første lesemaraton er i gang. Jeg har funnet meg en bunke med bøker jeg kan velge fra og kommer til å oppdatere fremgangen ca. hver time her på bloggen. Det foregår også masse på Goodreads, Facebook og på Deweys hjemmeside. Jeg er litt sent ute og må bruke de første minuttene på å finne ut hvilken bok jeg skal begynne med. Kos dere alle som deltar!

Følg Elida her.
Følg Beate her.


Time 1: Jeg fortsetter på The Impostor, som jeg begynte på for en god stund siden. Den ble langlistet til den internasjonale bookerprisen og handler om Enric Marco, en mann som utga seg for å være en holocaust-overlevende og ble avslørt som bedrager i 2005.

Time 2: Tok en pause i The Impostor og begynte på A Red Herring Without Mustard, den tredje boken i serien til Alan Bradley om Flavia de Luce. Jeg har lest alle bøkene i serien og gleder meg alltid til det kommer en ny bok, men jeg hadde lyst til å lese hele serien på nytt og begynte derfor på bok en igjen. Leste nylig bok to og siden jeg synes universet er så herlig var det vanskelig å vente med å begynne på nummer tre. Foreløpig er det kommet ut ni bøker om den unge kjemikeren/detektiven fra den lille engelske landsbyen Bishop’s Lacey på begynnelsen av 1950-tallet.

Time 3 og 4: De to siste timene har jeg lest i The White Book av Han Kang, samt pauset med litt hundekos og en serie. Jeg er ganske trøtt i dag, så jeg kjenner at det må bli noen pauser innimellom. Jeg leste Han Kang i fjorårets Readathon også og Human Acts var uten tvil den beste boken jeg leste den dagen. The White Book imponerer så langt, men jeg tror nok at Human Acts forblir favoritten likevel.

Time 5 og 6: The White Book ble litt for deprimerende for humøret mitt, så jeg la den vekk og fortsatte med A Red Herring Without Mustard, som passet perfekt til humøret. I all ærlighet må jeg nevne at jeg ikke klarte å delta i årets lesemaraton mer enn noen timer. Jeg sov ca. fire timer natt til lørdag, delvis pga en jobbfest på fredagen, delvis fordi jeg har ribbeinsbrist og det gjør vondt å ligge, puste og bevege seg. Men siden det er artig å skrive slike innlegg som dette og det er langhelg fortsetter jeg «lesemaratonet» til og med i morgen og logger alle timene jeg bruker på å lese her. Så håper jeg på å bli med på ordentlig i oktober, for det var veldig gøy sist jeg var skikkelig med, forrige april.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

11 svar til Dewey’s readathon 2018

 1. Elida sier:

  God leselyst til deg, Ann Helen!

  Liker

 2. Tine sier:

  Kos deg med lesemaraton! Jeg var i byn og fotograferte for Varegg på BCM i dag, så energien er lik null. Sitter nå å leser litt, før andre forpliktelser. Kos deg med lesingen i dag (og natt…)

  Liker

 3. Ingalill sier:

  Har vært misunnelig på dette i hele dag. Ikke tid. Og er pr.nu for trøtt. Teller liksom ikke å lese i 30min før man segner om foran tv-en. Ville bare si at jeg likte The Hoarder bedre enn Himself. Hørte begge på lyd. Very well innlest indeed. Synes godt du kan arrangere et maraton igjen. Veldig lenge siden sist, selv om 2011 virker som i går.

  Liker

  • labbensblog sier:

   Det viste seg at jeg var for trøtt jeg også.

   Yay, håper virkelig The Hoarder innfrir, har veldig store forventninger. Og de ble ikke mindre nå.

   Får se om jeg blir inspirert i vår/sommer. Det hadde vært artig med et norsk maraton igjen, interessen var overraskende stor sist gang.

   Liker

 4. kasiopeiia sier:

  wow – imponert over å kaste seg over et lesemaraton! Han Kangs Human acts er definitivt veldig bra! Har du lest Vegetarianeren også?

  Liker

  • labbensblog sier:

   Det ble ikke så imponerende i år, lest vel kanskje 5 timer. Rekorden min er 22 (har aldri fullført et helt maraton). Jeg har ikke lest Vegetarianeren enda, men det er en bok jeg må få lest en gang.

   Liker

 5. siljesols sier:

  Det høres gøy ut med lesemaraton, men da måtte jeg nok sendt resten av familien vekk:-) Hvis det blir arrangert en norsk variant skal jeg forsøke å bli med, ellers ev bli med i noen timer til høsten. Håper du oppdaterer med de resterende timene du leste. Skulle gjerne hatt en sånn anledning til å gjøre ett innhugg i David Copperfield. Den har endt opp med å bli sengelektyre og da kommer jeg nesten ikke videre. Ellers prøver jeg å lese tidligere Booker-vinnere. Er ellers klar for fantasy/sci-fi i mai!

  Jeg holder Human Acts over The White Book. Jeg ble veldig grepet av noen deler av sistnevnte, men fikk ikke helt tak på den i sin helhet.

  Liker

  • labbensblog sier:

   Jeg leste dessverre ikke så mye mer enn det jeg skrev. Men jeg oppdaterer med dagens og morgendagens lesing, bare på gøy. Hostet på meg ribbeinsbrudd da jeg hadde influensa for noen uker siden og fredag kveld ble det mye verre igjen. Fikk sove lite natt til lørdag og orket derfor lite på lørdagen.

   Har ikke vært flink med å lese tidligere Bookervinnere selv, hadde egentlig en plan om det. Hvilke har du lest? Har endelig fått fingen ut og laget en poll med nominasjonene til sci/fi-fantasy runden. Eneste problemet er at jeg ikke aner hvilken bok jeg skal stemme på, for det var så mange jeg ville lese. Spesielt Anne-Kari sitt forslag, ditt forslag om A Wrinkle in Time og mine egne forslag.

   Jeg slet også litt med The White Book, tror delvis pga at jeg var i feil humør og delvis pga formatet. Men jeg satser på at jeg er ikke riktig humør for den når jeg plukker den opp igjen, for det jeg har lest så langt var jo veldig fint.

   Liker

   • siljesols sier:

    Jeg hadde det på samme måte med The White Book, ang. både format og humør. Føler det er et format man må trene litt på, er ikke noen stor leser av kortprosa eller lyrikk, så jeg sliter litt med det. 5 timer er jo ikke så verst det vel? Spesielt ikke med lite søvn, ribbeinsbrudd, det var voldsomt. God bedring med det!

    Jeg har så langt bare lest Amsterdam av Ian McEwan, som jeg likte overraskende godt. Spesielt mtp at den kommer langt ned på manges McEwan-lister (inkludert din), og jeg ikke har likt så godt de som virker å være de flestes favoritter (og med de fleste mener jeg bokbloggerne på listebonanza-gruppen på Goodreads:-)). Det er altså min foreløpige McEwan-favoritt. Synes det var noe Roald Dahlsk over den. Så har jeg begynt på The Gathering av Enright. Er litt vinglete for tiden og klarer ikke helt bestemme meg over hva jeg egentlig vil lese, og det blir det lite lesing av. Har ellers planer om å fullføre Lincoln, og lese Michael K av Coetzee, helst før listen kommer i slutten av mai. Har jo også planer om å lese flere fra selve listen, vi kan jo tross alt være med å stemme. Men det er litt kjekt å ha noen vinnere å sammenligne med fra det aktuelle tiåret. Men litt sci-fi/fantasy må jeg vel også klare å skvise inn.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s