Bokbokser

For en leseglad tenåring som meg så var månedens høydepunkt alltid å gå til postkontoret og hente pakken fra TL-klubben. I den fant jeg vanligvis to bøker samt masse stæsj. Bøkene ble som regel slukt på noen dager og deretter måtte jeg vente tålmodig til neste hentelapp dukket opp i postkassen. Jeg har flere ganger tenkt på at det burde finnes et marked for noe tilsvarende for voksne lesere og jeg har lurt på hvorfor jeg ikke har oppdaget slike tilbud for oss. Helt til jeg en dag oppdaget nettopp det. Det var Instragrambilder av Solumbokvennen sin månedlige bokboks, kjøpt og mottatt av andre bloggere, som gjorde meg oppmerksom på at også voksne kan oppleve den samme spenningen og gleden av å åpne en pakke med ukjent bokinnhold hver måned. Og hvis det finnes et norsk alternativ, burde det ikke da finnes bokbokser for de av oss som er glad i å lese på engelsk? Joda, det gjør det. I bøtter og spann skulle det vise seg.

20907054_10155404277575801_549117720_o

Nettsiden Cratejoy.com har oversikt over en haug med bokbokser, samt andre typer månedlige bokser, det er mulig å bestille. Hele 89 bokbokser kan bestilles dersom du bor i Norge står det på nettsiden. Her finner man bokser i alle mulige kategorier, med kanskje et flertall relevant for de som er glad i ungdomsbøker. Dersom man har lyst på noe ala TL-klubben for voksne er det nok av alternativer å gå gjennom. Ulempen med en del av dem er at prisen på enkelte er ganske høy, og prisen på frakt er i noen tilfeller forferdelig høy. Når man ikke vet hva man får kan det være greit å unngå de dyreste alternativene. Jeg fant meg en bokboks jeg hadde lyst til å prøve og jeg har akkurat mottatt første pakke. Jeg ble så fornøyd med innholdet og med servicen at jeg ble inspirert til å skrive dette innlegget. Før jeg forteller mer om hva jeg valgte vil jeg bare nevne at jeg skriver dette på eget initiativ. Ingen har spurt meg om å skrive dette og jeg har ikke mottatt noe som helst for det.

Prudence and the Crow
Firmaet jeg valgte å bestille bokboks fra heter Prudence and the Crow og er basert i London. Deres bokboks inneholder en bruktbok som skal være minst 20 år gammel, i tillegg til diverse småting. Bøkene skal være i god stand, du får ikke en revnet gammel fille. Det som gjør at denne bokboksen skiller seg ut fra en del andre – i tillegg til at bøkene er brukt – er at boken du får tilsendt er valgt ut spesifikt til deg. De sender ikke ut samme boken til alle, de ber heller kundene fylle ut et ganske omfattende skjema hvor man svarer på spørsmål som sier en del om egen boksmak. Så finner Prudence and the Crow en bok de tror du vil like. De sender ut bokboksen den 13. hver måned, men den må bestilles innen den 1. Du kan velge mellom ulike tema: classic fiction, science fiction, classic thriller, children’s eller random og du kan bytte mellom temaene om du ønsker. For hver pakke betaler du 15 pund, pluss 6 pund for frakt dersom du bor i Europa men utenfor Storbritannia.

20904240_10155404276490801_105027935_o

Jeg mottok min første pakke i dag, kun tre dager etter at den ble sendt. Inni pakken fikk jeg Titus Alone av Mervyn Peake, tredje boken i en serie jeg har veldig lyst til å lese. Sammen med den fikk jeg et personlig notat hvor de forklarer hvorfor jeg får tredje og ikke første bok i serien (de hadde kun den), men hvor de også sier at jeg skal få tilsendt de to andre bøkene etter hvert om jeg ønsker (jeg abonnerer) og at de valgte å sende den tredje fordi den står på egne ben, man må ikke ha lest de to første. Versjonen jeg fikk ser ut til å være fra 1992 og er i meget god stand. Selve romanen er fra 1959. I pakken var det også te, tictac, et klistemerke med «this book belongs to» som jeg kan klistre på en bok jeg ikke vil at noen skal stjele, et bibliotekskort (slik at jeg kan ha oversikt over bøkene i mitt eget bibliotek), to kort med bokanbefalinger på baksiden samt et lite blad med en kort historie, en hilsen fra redaktøren, bilder av forfattere og oppgaver. Det hele nydelig pakket inn. Bokpakken er utrolig sjarmerende og det er ekstra gøy å få noe som er såpass personlig hvor det virker som om de som sender den ut virkelig har jobbet for å lage en boks alle abonnentene vil bli fornøyd med. Jeg gleder meg til å lese boken jeg har mottatt og ser for meg at dette vil bli like artig hver måned.

20930735_10155404289275801_1618419044_o

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

6 svar til Bokbokser

 1. Elida sier:

  Eg abonnerer på SolumBokvennens boks, men årsabonnementet mitt er nær slutten, og eg har vurdert å seie det opp. Samstundes syns eg det er supergøy med pakke ein gong i månaden, og cratejoy.com hadde masse gøye bokser. Eg satt og venta ved postkassen kvar gong det var TL-boks, og slukte både dei bøkene og mi søsters Penny-bøker. Takk for eit utroleg bra tips som eg må kikke nærmere på 🙂

  Ha ein fin søndag!

  Liker

  • labbensblog sier:

   Siden jeg leser mest på engelsk tror jeg ikke at jeg kommer til å fortsette å kjøpe SolumBokvennen sin bokboks, men jeg digger konseptet. Gleder meg veldig til neste boks som kommer fra Prudence, synes det er så stas at de velger ut en bok spesifikt til meg.

   Liker

 2. Birthe sier:

  Et nydelig omslag på den Mervyn Peake-boken!

  Liker

  • labbensblog sier:

   Ja, det er veldig fint. Ser knapt ut som om den er brukt også. Har du lest serien? Jeg hadde egentlig tenkt å begynne med den jeg har fått, men siden jeg ikke kjenner til denne verdenen fra før tror jeg at jeg venter til jeg har fått den første. Så har jeg noe å glede meg til!

   Liker

 3. monika sier:

  Takk for tips! Kanskje best å holde seg til en bokboks som ikke bryter tollgrensa? Men jeg bør jo holde meg langt unna med tanke på alle de uleste bøkene som tårner seg opp…

  Liker

  • labbensblog sier:

   Jeg har holdt meg til det og er godt fornøyd med min. Bortsett fra at den ikke har dukket opp enda denne måneden 😦 Er innenfor spennet for antatt leveringstid enda, så kan ikke klage, men de blir sendt ut den 13. hver måned og sist måned var den i postkassen min den 16. Nå er det 21. og jeg har enda ikke mottatt noe. Det har riktig nok vært helg innimellom 13. og 21. men jeg er utålmodig.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s