Månedsoppsummering – januar

Det ble fem bøker denne måneden:

 1. Max Porter – Grief is the Thing with Feathers
 2. Thomas Hardy – Tess of the D’Urbervilles
 3. Ian McEwan – Amsterdam
 4. J.K. Rowling – Harry Potter and the Goblet of Fire
 5. Astrid Lindgren – Mio, min Mio

Variasjon
Tre menn, to kvinner
To barnebøker, en roman, en klassiker og en som var en god blanding av alt mulig rart
Tre tynne, to (delvis) tykke
Fire briter, en svenske (muligens juks å kalle det for variasjon)

Mangler aka det jeg skal lese i februar
Sakprosa
Krim
Non-brits
Murstein (kun en)
Sannsynligvis flere menn, det pleier å bli slik

Januar var egentlig en ganske god måned for lesing. Jeg har planlagt å lese Hardy siden jeg var 16 og fikk endelig fullført det lesemålet. I tillegg har jeg tenkt i flere år at jeg må lese mer av McEwan. Det fikk jeg også fart på i januar. Gjenlesing av Harry Potter står på listen, nå er jeg ferdig med fire av syv bøker. Dessuten har jeg tenkt på å lese Mio min Mio, min store barndomsfavoritt, som voksen, men alltid vært nervøs for at den ikke ville være like god nå. Det var den heller ikke, men det var interessant å lese den. Spesielt siden man kan tolke den på en del ulike måter. Tror jeg skal forsøke å skrive et innlegg om min tolkning en dag. Men først ut må jeg skrive om boken jeg leste ferdig i lunsjen på jobb 1. februar, altså noen timer forsinket, nemlig den blå januarboken fra Hedda sin bokhyllelesing. Innlegg kommer, men jeg nådde ikke fristen for årets første måned. Prøver igjen med en bok skrevet opprinnelig på engelsk – tidenes enkleste kategori – nå i februar.

Lesemål
5/65 bøker lest i 2017 (ikke så gale)
1/12 Back to the classics challenge (en hver måned duger)
0/2 Dickens (har elleve måneder igjen..)
0/3 norske klassikere (ditto)
0/7 bookernominerte (her skjer det ingenting før i slutten av juli)
0/4 Internasjonale bookernominerte (her skjer det ingenting før i midten av mars)
1/10 The Guardian 1000 books (tror egentlig jeg skal klare flere enn ti her, får se)
0/5 Zweig, de Bernieres, McCarthy, Wodehouse, Dexter (både McCarthy og Dexter er påbegynt, så dette skal gå fint)
0/1 Jane Eyre (kommer..)
0/10 non-fiction (NESTEN!!! Noen timer for sen bare.. har i det minste ett kryss klart for februar)
0/10 Heddas bokhylleutfordring (Igjen, nesten.. har egentlig fullført en bok i utfordringen, må bare få skrevet noe om den. Bør jo ikke være noe problem å skrive noe fornuftig om kvantefysikk og astrofysikk, sant?)
3/30 off the shelf (durer i vei, dette målet skal jeg klare!)
0/2 biolesesirkel (oj, bør kanskje begynne å tenke på denne snart.. hva var februarkategorien igjen?)

Dette innlegget ble publisert i Månedsstatistikk. Bokmerk permalenken.

12 svar til Månedsoppsummering – januar

 1. Elida sier:

  Mio, min Mio las eg aldri som barn, men det er godt 8 år sidan eg las den for første gong. Den skal med i Lindgren-prosjektet, og det blir spennande å sjå kor mykje eg husker.

  God fredagskveld, Ann Helen!

  Liker

  • labbensblog sier:

   Jeg husket veldig lite, kun noen småting innimellom. Men jeg har ikke lest den siden jeg har liten, så du husker nok mye mer enn meg. Blir spennende å høre hva du synes om den og hvordan du tolker den.

   Håper du har en fin helg.

   Liker

 2. Ellikken sier:

  Jeg husker jeg gråt enda mer av Min min Mio enn av Brødrene Løvehjerte. – Men likevel husker jeg ingenting av selve fortellingen.

  Og det ble jeg minnet på Amsterdam igjen. Takkskarruha ;-D

  Liker

  • labbensblog sier:

   Jeg husker bare at min favoritt var Mio, min Mio, men jeg likte Brødrene Løvehjerte også. Rart hvordan historien man leste om igjen og om igjen som barn bare kan forsvinne fra minnet. Blir spennende å lese Brødrene Løvehjerte på nytt og se hvilken bok jeg foretrekker nå, som voksen.

   Haha, lover å slutte å nevne Amsterdam fra nå av. Annet enn på slutten av året muligens når det er tid for årsoppsummering.

   Liker

 3. elbakken sier:

  Jeg husker klassen min var på Mio min Mio som teaterforestilling, og at jeg kjedet meg så enormt at jeg aldri har lest boka. I dag husker jeg ingenting av handlingen, så det er et stort hull i min Lindgren-kunnskap.

  Jeg begynte på den første Harry Potter som lydbok denne uka, og fant ut at jeg husket mye mindre enn jeg trodde. Noe som kanskje ikke er så rart, siden jeg bare har lest boka én gang da den kom ut. Og har også funnet ut at jeg er enig med alle som lovpriser Stephen Fry for innlesningen.

  Resten av lista di er alle tre bøker jeg er nysgjerrig på, mulig de vinner fram og havner øverst i lesebunken en dag.

  Liker

  • labbensblog sier:

   Jeg har inntrykk av at bøker man leser på skolen ofte er bøker man misliker, kun fordi man blir tvunget til å lese dem. Kanskje elsker man dem i voksen alder. Blir ikke helt det samme med et teaterstykke, men det som skjer i skolealder gjør uansett inntrykk. Jeg tror grunnen til at jeg knapt har lest en eneste norsk klassiker er fordi jeg mislikte norsk som fag. Jeg elsket engelsk og har dermed blitt mye mer interessert i engelskspråklig litteratur (og deretter litteratur fra andre deler av verden).

   Jeg elsker ikke Mio, min Mio nå. I voksen alder har jeg lest betydelig bedre barnebøker enn den. Men den var fascinerende og den kan både tolkes som fantasy og som en psykologisk roman med en hovedkarakter som dikter opp en verden hvor han kan være lykkelig og ha alt han mangler i sitt virkelige liv.

   Kun lest HP en gang? Jeg er nesten litt misunnelig, hadde vært enda mer genialt å lese dem om igjen hadde jeg husket lite av dem.

   Liker

 4. Det er ganske deilig «endelig» å få lest noe man har planlagt lenge. Ser ut til at du har hatt en fin start på leseåret! 🙂

  Liker

 5. Haruhi sier:

  Gleder meg til å lese om den blå boken, – tror den er litt i min gate, og så jo hvor mange stjerner du ga på goodreads. Litt kjipt at du akkurat bommet på månedsskiftet, men det betyr jo egentlig bare at du har hatt en knallstart på februar. Fem kryss på fem bøker er jo uansett veldig respektabelt.

  (Er sååå spent på hva du synes om Blood Meridian)

  Liker

  • labbensblog sier:

   Jeg er spent på hva jeg får til å skrive om den blå boken. Men det kan sies så enkelt: er du interessert i universet og hva vi har lært om det, samt interessert i hvilke hypoteser man har utviklet om universet som ikke er bekreftet enda, så er dette en bok jeg tror du vil like. Spesielt hvis du ikke har voldsomt med forkunnskaper om fysikk. Han visualiserer alt for leseren på en utrolig god måte. Jeg innser at alt nok er ganske forenklet, men slik må det nesten bli for de av oss som vil lære men som ikke har en grad i fysikk.

   Er ganske fornøyd med januar og jeg håper jeg blir det med februar også. Prøver å få til en del variasjon i lesingen.

   Jeg har ikke vært flink til å lese i Blood Meridian i det siste, synes den er tung. Tror nok jeg bare må komme skikkelig inn i den og forsøke å lese den uten pauser for å lese i andre bøker.

   Liker

 6. Mari sier:

  Bra start på året! Relativt bra variasjon, og solid kryssinnsats også. Det blir spennende å se hvordan det går videre i år.

  Gleder meg veldig til å se hva du synes om Blood Meridian.

  Liker

  • labbensblog sier:

   Nå er det variasjon og kryssinnsats som teller. Men jeg er mer fokusert på sjangervariasjon og tykkelsesvariasjon enn kjønnsvariasjon og nasjonalitetsvariasjon, selv om jeg føler jeg virkelig burde ha fokus på nasjonalitetsvariasjon. Ikke så enkelt å få til alt.

   Skjønner jeg må få lest Blood Meridian ferdig snart. Skal gjøre mitt beste. Får prioritere den og biolesesirkel etter at jeg har lest ferdig Dexter.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s