Vill gjetting – The Man Booker Prize 2012

I morgen får vi vite hvilke av de tolv Bookernominerte som kommer på Short List og som får muligheten til å vinne Bookerprisen i 2012. Jeg har lest tre av de tolv nominerte og holder på med en fjerde. Basert på egne inntrykk og basert på det som har blitt skrevet om de Booker-nominerte på nett lager jeg min egen Short List. I morgen kan vi sjekke om jeg var i nærheten eller milevis unna fasiten.

1. Ned Beauman – The Teleportation Accident
Jeg kan ikke skjønne annet enn at denne MÅ havne på Short List. En strålende bok som alle – og da mener jeg absolutt ALLE – har vært begeistret for.
2. Hilary Mantell – Bring Up the Bodies
Mantel har allerede vunnet Bookerprisen med sin første bok om Thomas Cromwell, Wolf Hall, og det ser ut til at oppfølgeren, Bring Up the Bodies er like populær og minst like godt skrevet. Jeg har så vidt begynt på Wolf Hall og den virker lovende, men det er for tidlig til at jeg kan gi egne meninger om boken. Regner med at den er god nok for Short List.
3. Nicola Barks – The Yips
Dette baserer jeg kun på at den virker artig og mange ser ut til å like den. Jeg gleder meg til å lese den enten den havner på Short List eller ei.
4. Sam Thompson – Communion Town
Den skal visstnok være nydelig skrevet, men ikke helt enkel å lese. Jeg er nysgjerrig på den og regner med at den også vil bli lest uansett hva som skjer i morgen.
5. Deborah Levy – Swimming Home
Sies å være kort og god, en bok man ikke glemmer så fort, som gjør inntrykk.
Hvilken som blir den siste nominerte klarer jeg ikke å finne ut av. Jeg vil tro det blir en av de følgende fire:
1. André Brink – Philida
2. Tan Twang Eng – The Garden of Evening Mists
3. Rachel Joyce – The Pilgrimage of Harold Fry
4. Jeet Thayil – Narcopolis
Basert på andres omtaler tror jeg ikke noen av dem skiller seg ut som en klart bedre bok enn de andre. Jeg tror ikke noen av dem vil vinne prisen. Holder en liten knapp på Harold Fry fordi jeg likte boken godt selv, men det virker som om mange mener den er en lettvekter.
Skios av Michael Frayn har jeg lest og jeg blir meget overrasket dersom den dukker opp på Short List. Umbrella av Will Self har heller ikke blitt godt mottat i de hjørnene av internett som jeg ofte befinner meg i. Det samme gjelder for The Lighthouse av Alison Moore.
For de av dere som ikke vet noe om de Booker-nominerte men ønsker å lære: besøk nettsiden til Bookerprisen.
I morgen legger jeg ut en leseliste for de seks nominerte. Det blir i overkant av en bok å lese i uken, frem til 16. oktober. Hvis noen av dere har lyst til å bli med å blogge om bøkene er det bare å gi beskjed.
Reklamer
Dette innlegget ble publisert i The Man Booker Prize. Bokmerk permalenken.

12 svar til Vill gjetting – The Man Booker Prize 2012

 1. Det blir spennande å sjå om du treff. Eg har ikkje lese nokon av dei på long-lista i år, så eg har ikkje grunnlag til å uttale meg.

  Liker

 2. Clementine sier:

  Kult at du kaster deg uti deg og gjetter! 🙂
  Jeg har som vanlig ingen peiling. Dessuten er jeg alltid uenig med juryen. I år syns jeg at Harold Fry, Hilary Mantel, the Yips og Skios er greit å ikke ta med videre, men jeg hadde likt å se Umbrella, Teleportation, André Brink, og Twang Eng på Shortlisten, så krysser fingre for dem!!!

  Liker

 3. Mari sier:

  Det blir veldig spennende å se hvilke forfattere/titler som kommer med på Short Listen.

  Nicola Barks…. det er ikke Nicholas Sparks undercover? Beklager, jeg kunne rett og slett ikke dy meg 😉

  Jeg har ikke lest noen av bøkene på listen, men kan godt tenke meg å få lest minst en av dem i tiden frem til Long List igjen neste år blir avslørt. Valget om å lese The Sister Brothers angret jeg jo ikke på.

  Liker

 4. Spennende dette. Jeg har ikke lest noen av dem, men synes The Teleportation Accident og Harold Fry skilte seg ut som mest aktuelle akkurat nå ihvertfall:-)

  Liker

 5. Mari sier:

  Jeg syntes du er god til å tippe jeg, labben. To helt rette og to på «kanskje»-lista 🙂 Juryen er visst ikke helt enig med omtalene du har lest av Alison Moore og Umbrella, men smaken er jo som baken og alt det der.

  Gleder meg forresten til å lese(lytte til) Wolf Hall, den kjøpte jeg fra Audible for en stund siden 🙂

  Liker

 6. labben sier:

  Jeg traff ikke i det hele tatt. Litt skuffet over listen, spesielt med tanke på at The Teleportation Accident ikke kom med, men forhåpentligvis skuffer ikke bøkene som kom med.

  Liker

 7. labben sier:

  Det var gøy å gjøre et forsøk. Men to av seks utgjør ikke en særlig god treffprosent. Du fikk med to av de fire du ønsket i det minste =)

  Liker

 8. labben sier:

  Selv om den ikke kom med anbefaler jeg gjerne The Teleportation Accident. En strålende bok. Skal se om jeg får skrevet en omtale av den også innimellom alle de andre.

  Liker

 9. labben sier:

  Begge de to er gode. Teleportation er hakket bedre enn Harold, men jeg koste meg med begge =) Ingen av dem havnet på Short List, men les dem likevel!

  Liker

 10. labben sier:

  Haha ikke en fantastisk treffprosent, men jeg fikk to i det minste. Snart finner jeg ut om jeg er enig med juryen eller internettfolkene.

  Jeg har så vidt begynt på Wolf Hall og den virker bra, men jeg kan ikke si så mye etter femti sider. Skal få lest den først jeg leser Bring Up the Bodies. Sikkert ikke dumt å høre den på lydbok =)

  Liker

 11. Trine sier:

  Dette er spennende 🙂

  Liker

 12. Bokofilia sier:

  Jeg er imponert over treff-prosenten, jeg! Ble veldig nysgjerrig på Bringing up the bodies (& Wolf Hall) og Narcopolis! Takk og lov for at man har en kindle i nærheten for raske impulskjøp! Ser du har en eget innlegg for samlesing. Skal se om jeg rekker å være med – det var jo dette med litt for mange bøker i lesekøen (som stadig endrer rekkefølgen)…

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s