Reiser i litteraturens verden 2011

England og Norge er de eneste to landene jeg har oppholdt meg i i fjor. Jeg var i Bergen og jeg var i Oxford. Det var ikke et stort reiseår. I litteraturens verden, derimot, besøkte jeg hele 22 forskjellige land, noen oftere enn andre.

Storbritannia: 37 bøker lest
USA: 15 bøker lest
Norge: 8 bøker lest
Frankrike: 4 bøker lest
Tyskland: 4 bøker lest
Canada: 4 bøker lest
Russland: 3 bøker lest
Sverige: 3 bøker lest
Østerrike: 2 bøker lest
Kina: 2 bøker lest
India: 1 bok lest
Finland: 1 bok lest
Spania: 1 bok lest
Ungarn: 1 bok lest
Ukraina: 1 bok lest
Sør-Korea: 1 bok lest
Nigeria: 1 bok lest
Vietnam: 1 bok lest
Nederland: 1 bok lest
Irland: 1 bok lest
Albania: 1 bok lest
Tsjekkia: 1 bok lest

En overveldende mengde av bøkene jeg leste i fjor kommer fra Vest-Europa og Nord-Amerika. Kun seks bøker er skrevet av forfattere fra andre verdensdeler enn Europa og Nord-Amerika. Storbritannia troner øverst, og Storbritannia betyr i realiteten England, selv om jeg har klumpet sammen de forskjellige øynasjonene. Norge har en respektabel tredjeplass.

I 2012 skal denne listen endres. Jeg er ikke i tvil når jeg skriver at Storbritannia også vil toppe listen for 2012, men jeg skal i år aktivt prøve å endre andreplassen, og jeg skal i tillegg forsøke å lese flere bøker fra andre kontinenter. Det jeg ønsker er at Russland overtar andreplassen som USA hadde i 2011, og at jeg klarer å lese ti bøker fra andre kontinenter i tillegg til at jeg leser bøker fra 15 «nye» land i løpet av året.

For de som lurer var kjønnsbalansen slik: 73 menn, 22 kvinner. Jeg sliter fremdeles med den balansen. Jeg leser flest mannlige forfattere, slik er det. Men jeg skal være flink å merke meg anbefalinger av gode kvinnelige forfattere fra andre bloggere. Såpass kan jeg love.
Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

5 svar til Reiser i litteraturens verden 2011

 1. Jeg blir inspirert av hvor flink du er til å lese variert. Gleder meg til å følge med på spennende forfattere fra andre land på bloggen din i dette året også.

  Lik

 2. KindleJoy sier:

  Humm.. Dette med kjønnsbalansen ja.. Interessant! Har jeg igrunnen aldri tenkt på. Jeg må jammen kikke litt i listen min fra ifjor. Er skremmende redd for at det er altfor mange menn i forhold til kvinner dersom målet er så lese sånn noenlunde jevnt fordelt..
  Land var også interessant! Jeg tror jammen jeg «stjeler» ideen din og kikker litt på mine egne bøker fra fjoråret. Jeg har igrunnen ikke oversikten 🙂
  Takk for tips! Og om jeg ikke ofte kommenterer mye her, så leser jeg desto mer 😉

  Lik

 3. labben sier:

  Bokelskerinnen: Takk for koselig kommentar. Jeg håper jeg klarer å lese enda mer variert i år =)

  Kindlejoy: JA, stjel i vei. Jeg elsker å lese slike innlegg hos andre. Det blir spennende å lese om dine bokreiser. Kjønnsbalansen er ikke enkel å oppnå. Noen klarer det uten å prøve, jeg klarer det neppe med mindre jeg aktivt prøver. Og det orker jeg ikke.

  Lik

 4. Haruhi sier:

  For meg ble kjønnsbalansen bedre når jeg bevist prøvde å lese ennå flere bøker av mannlige forfattere 😉 Leser fremdeles mest av menn – men i mye mindre grad enn før, når kvinner var litt som hønsetenner.

  Er forresten imponert over spredningen din – og gleder meg til å føle meg når du skal oppdage flere nye land og dyppdykke i Russland. Lurer på om jeg skal legge ut full oversikt over mine reiser, selv om de ikke er fullt så imponerende.

  Lik

 5. astridterese sier:

  Så flott ide å kategorisere bøkene etter land. Jeg lurer på hvilke land jeg var innom? 🙂
  Jeg tror nok også der er flere menn en damer på min liste, men jeg må nok ta den for meg for å være sikker.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s